Gonadal Stromal Tümörler
Bunlar over dokusu içerisinde üremeyi sağlayan ve follikülü oluşturan hücrelerden köken alırlar. bağlı oldukları hücre grubuna göre granuloza hücreli, sertoli leydig hücreli, gynandroblastoma vb gibi isimler alırlar. Bu tümörler prensip olarak hormon salgılarlar ve salgıladıkları hormona göre belirti verirler.Östrojen salgılayanlarda anormal vajinal kanama, memelerde hassasiyet, erken ergenleşme hatta bazı vakalarda endometrial hiperplazi ve endometrium kanseri görülebilir.Buna karşılık androjen yani erkeklik ile ilgili hormon salgılayanlarda adetlerde gecikme, sivilceler, tüylenme, sesde kalınlaşma görülür. Tedavi prensipleri epitheliyal tümörler ile aynıdır.
Nonspesifik Tümörler
Bunlar overi yapısını destekleyen bağ dokusu hücrelerinden köken alan kanserlerdir.Hemen hemen hepsinde ortak olan karında şişlik ve sıvı toplanması şikayetleridir.Tedavide etkilenen over çıkarılır ve gerekli durumlarda kemoterapi eklenir.
Metastatik Tümörler
Başka bir organdaki kanserin overe sıçraması ve etkilemesidir.En sık komşu genital organlardan rahim ve rahim ağzından olur.Jinekolojik organlar dışında ise kalın barsak ve kolon metastazları birinci sırada yer alır.Meme kanseri de azımsanamayacak ölçüde overe metastaz yapar.Bunlarda prognoz kötüdür ve primer kansere yönelik tedavi yapılmalıdır.